divendres, 7 de gener del 2011

3r d'ESO i 1r de BAT. LA NIT DE SANTA LLÚCIA- PREMI JOSEP PLA


                                                (imatge extreta de google imatges)
La nit de Santa Llúcia - festa de les lletres catalanes organitzada per Òmnium Cultural

La Festa de les Lletres Catalanes - Nit de Santa Llúcia és considerada la vetllada literària més important en llengua catalana. Organitzada per Òmnium Cultural des dels seus orígens, arriba a la seva 60a edició. Entre els premis hi conten el premi Sant Jordi de novel·la, el Carles Riba de poesia i el Mercè Rodoreda de contes i narracions. Entre la llarga llista de premiats hi ha molts dels principals noms de la literatura catalana contemporània.

Ramon Solsona ha estat el guanyador del Premi Sant Jordi de novel·la per "L'home de la maleta", que ha rebut de mans del guanyador del Sant Jordi passat, Xavier Bosch.

El finalista del premi Sant Jordi ha estat atorgat a Jordi Cabré per l'obra "Després de Laura".

Pel que fa al premi Mercè Rodoreda de contes i narracions, el Jurat ha decidit atorgar-lo a la jove escriptora Alba Dedeu per la seva obra "Tres ànimes i altres contes".

Carles Camps, guanyador del Carles Riba 2009, ha estat l'encarregat de desvetllar el guardonat amb el premi Carles Riba de poesia d'enguany. El guardó ha estat per a la poetessa Rosa Font per la seva obra "Un lloc a l’ombra".

                                                (imatge extreta de google imatges)
Cristian Segura guanya el Premi Josep Pla en la seva 43èna edició.
El periodista Cristian Segura s'endú el premi Josep Pla amb "El cau del conill", un retrat irònic de la burgesia barcelonina actual. Els Conill tenen una empresa de setrills que fa aigües en aquest temps mundialitzat que s'imposa. El cap de la família farà mans i mànigues per fer-la reflotar.
L'escriptora de novel·la negra Alícia Giménez Bartlett ha guanyat el premi Nadal amb "Donde nadie te encuentre", llibre inspirat en la vida d'una membre del maquis.

Com cada dia de Reis a la nit, l’editorial Destino va atorgar ahir els premis Nadal i Josep Pla, que destaquen la millor obra en prosa en castellà i català respectivament. La gala es va celebrar a l’hotel Palace i correspon a la 67a edició dels premis.