dijous, 24 de març del 2011

3r d'ESO. EL CONTE










(imatge de google imatges)


Hola "cuentistes"! Que sou uns "cuentistes"!

Ja sabeu que heu de fer la il·lustració del conte que ja teniu fet. Es tracta de plasmar en dibuixos el vostre relat. He estat mirant quin programa era el més adequat i n'he trobat un que té unes imatges precioses. Qui no el vulgui fer a mà, a la manera tradicional té una altra opció. Intenteu-ho amb el programa on line storybird http://storybird.com/


Us heu de registrar. Rebreu un missatge al vostre correu que heu d'acceptar i clicar. Us durà a la pàgina de la web. Poseu el nom i la contrassenya. Una vegada ja heu entrat, només cal que trieu un dibuixant dels que hi ha o, a sota, podeu triar per temes, per exemple gat. I us surten tots els dibuixos que hi ha de gats. Això sí, per triar un tema heu de posar el nom en anglès, "cat".

El deseu "save" i en fer-ho deixeu sense publicar de moment. Si sabeu compartir-lo amb mi, feu-ho, sinó ja us ho explicaré. He trobat un tutorial d'historybird fet per "hortdigital" que és força clar:



Aquest és un exemple de com queden! Fantàstics!

Conte Dad’s Best Story Yet fet per Cypress




Dad's Best Story Yet on Storybird


Pas a pas per crear el vostre storybird:

Bé, hi afegeixo a aquesta entrada els passos detallats a seguir perquè no tingueu més dubtes. Crec que aquest "text instructiu" serà suficient perquè pugueu crear la vostra pròpia història, sinó pregunteu-me de nou. No us atabaleu, i aneu un per un:


1. Obre la pàgina http://storybird.com

2. A les pestanyes de la dreta clica "Sin up", (està al costat de"Sin in" i "Help")

3. Clica a tipus de conte "Regular" (ni "Teacher" ni "Kid")

4. Hauràs d'omplir els requadres amb el nom, el correu dues vegades, la contrassenya dues vegades més, les lletres que posen. I per últim marca el requadret 1r "I agree to the Terms of Service" Accepta.

5. Quan hagis acceptat, t'enviaran un missatge al teu correu amb un enllaç en blau; clica a sobre d'ell i se t'obrirà el programa storybird.

6. Et trobaràs a l'esquerra, a dalt, tres pestanyes, "You", "Create" i"Read". Clica a "Create"

7. Ara tens davant una pàgina amb diversos dibuixos. Pots veure'n més clicant a "See more art " de la banda dreta, damunt dels dibuixos. N'hauràs de triar un, el que més t'agradi, clicant damunt per fer el teu conte.

8. Quan hagis clicat s'obriran totes les imatges d'aquell conte al costat dret. Mira si et serveix, si n'hi ha prou. Si són poques torna enrrere. Si els dibuixos ja et serveixen per fer el teu conte clica la pestanya blava de dalt a la dreta "Start a Storybird "

9. Se't carregarà el conte i tindràs les il·lustracions als costats i la pàgina on has de treballar al centre.

10. Clica "Cover" que és a baix a l'esquerra. És la portada. Se t'ha carregat al centre; ara aquí clica damunt i posa en el primer requadre el teu títol de conte i a baix, al segon requadre el teu nom.

11. Després, fet això, clica a baix a l'esquerra, al costat de"Cover", on posa "1". És la primera pàgina. Arrossega un dels dibuixos que tinguis al costat per fer la primera pàgina. Segons en quina part el deixes anar, tens la il·lustració a l'esquerra, a la dreta o ocupa tota la pàgina.Has d'omplir els requadres de la narració del conte.

12. Pots crear tantes pàgines com vulguis, damunt de "Cover" tens "Add a page". Cada vegada que hi cliquis se't genera una pàgina nova.T'hi poses damunt i ja la pots editar. Recorda que n'hi ha d'haver més de deu i que els requadres de text han d'estar plens.

13. Mentre facis el conte has d'anar desant, clica la pestanya de dalt, on posa "Save"

14. I després de fer la portada del conte m'has de convidar perquè jo pugui veure el treball, és igual si encara no està acabat.

a) Vés a la pestanya de la dreta "Menú". Clica la primera opció "Invite someone..."

b) En el primer requadre buit posa el meu nom: Marta.

c) En el segon el meu correu: martaaprovam@gmail.com

d) La resta, la pots deixar en blanc.

e) Clica la pestanya blava final "Invite"

f) Se t'obre una pàgina nova. Ara vés al final de la pàgina i clica damunt del dibuix de la portada del teu conte. Ja pots construir-lo.

15. Quan l'hagis acabat tot, vés a "Menú", i clica "Save and close".


Això és tot!  Bona sort! ;)