dijous, 6 d’octubre del 2011

3r d'ESO. CORRECCIÓ. EL FUTBOL. LA VIDA D'UN PÈSOL.

HOLA XATETS!!!

AQUESTS SÓN ALGUNS DELS VOSTRES TEXTOS (No poso el nom dels autors perquè no ho voleu). I COM QUE SEMPRE ES POT MILLORAR, L'EXERCICI QUE HEU DE FER ÉS CORREGIR-LOS!!! ÀNIMS!!!


(imatge de google imatges)
EL FUTBOL 1

El futbol, és un esport d'equip jugat entre dos equips d'onze jugadors i es considera l'esport més popular del món.
Es juga en un camp rectangular de gespa o gespa artificial, amb una porteria contrària.Els porters són els unics jugadors que se'ls hi és permès utiltzen les mans o els braços per agafar la pilota; la resta de l'equip utilitzen el peu o el cap per controla la pilota.
L'equip que marca mes gols quan acaba el partit és el guanyador.
Si el resultat es d'empat al final del partit es dona la prorroga o ronda de penals, depen del format de cada competició. Quan el partit queda empatat es suma punt per cada un i quan un dels equips guanyan li donen 3 punts.
El joc modern va ser creat a Anglaterra després de la creació va ser creat de la "the fotball Association" actualment les regles del 1863 són la base del fotball Assotation, mes coneguda pel seu acrònim Fifa.
La competició del futbol, internacional més prestigiosas es la Fifa wold Cup. Celebram cada cuatre anys. Aquest esport, el més vist del món, té un audencia que dobla la dels Jocs Olimpics d'estiu.


EL FUTBOL 2

El futbol es un esport que consisteix en tenir un equip d'onze jugadors més la banqueta, en el camp de futbol jugues amb altres equips, potser espanols o d'altres paisos; Italians, Alemanys, Ingleses, Françeses,etc. Per jugar a futbol, necessites proteccio en els genolls, necessites botes de futbol i si ets porter guants. El futbol consisteix en guanyar les competicions, com la Champion, Liga, Europa Legue etc... Aixo els professionals.Al futbol es juga amb els peus, el porter es el unic que pot agafar-la amb les mans. El camp de futbol esta marcat per llinees, que marquen coses com, el mig del camp, l'area del porter, els tirs de corner, el punt de penaltis i mes coses. Pots guanyar, empatar o perdre, si guanyes guanyes 3 punts, si empates guanyes 1 punt i si perds guanyes 0 punts.
Hi han molts tipus de jugadors, com per exemple Messi, Xavi, Puyol i Valdes. Cadascun te una funció, Messi es devanter i com a devanter te que marcar molts gols, Xavi com a mig campista ha de ajudar als devantes i als defensa, es una tasca que tens que tindre molta resistencia. Puyol com a defensa ha de impedir que els devanters marquin gols. I valdes és te que parar els xuts dels devanters migs i defenses que pugen al atac.
I aixo és menys o menys la explicació en general del fútbol, es un esport molt divertit que el pots practicar en qualseol joc que hi hagin porteries. No fa falta ser professional.


(imatge de google imatges)
LA VIDA D'UN PÈSOL

En una fàbrica de pèsols estan fent pèsols que té més proteïnes i estan acabant el procés de curació. Estan transportant el sobre de pèsols al camió. Quan arriba el camió a ala botiga transporten els pèsols al seu lloc. Els pèsols estaven esperant que a que algú els agafés i va arribar un home amb la filla i van agafar el sobre de pèsols. Quan va arribar, l'home va posar la paella i després els pèsols. Llavors el gat de l'home va agafar els pèsols i se'ls va emportar cap al conenidor. Lavors el gat es va anar i els pèsols es van quedar allà fins que va aparèixer el camió de la basura i se'ls va emportar cap a la deixalleria.
Quan van arribar, el camió va llençar els pèsols a la brossa i va aparèixer un home que parlava rarament i se'n va anar. Desprès d'un dia en la deixalleria, els pèsols estaven tristos i de sobte va aparèixer un ocell i va agafar als pèsols i van anar fins al riu. De sobte va aparèixer un altre ocell i es va barallar amb l'altre i els pèsols van caure al riu.
Els pèsols estaven assombrats perquè pensaven que el món era petit i en veritat és molt gran i de sobte un peix se'ls va menjar. El peix va anara a mar obert i uns pescadors el van agafar i quan van arribar al port van obrir al peix en canal i un pescaor va agafar els pèsols pensant que li donaria sort. El pescador va anar a un bar a celebrar la pesca que va fer i es va baralla amb un atre pescador i els pèsols van caure per les clavegueres.
Els pèsols no sabien on estaven i de sobte van caure per una mena de riu que va parar justament en la platja i la filla de l'home els va trobar i se'ls va menjar.